Študenti získavajú praktické skúsenosti v nemocnici

28.01.2009 Levoča

Levoča 28. januára (TASR) - Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Levoči už siedmy rok pripravuje do praxe budúce ošetrovateľky a ošetrovateľov, študentov Katolíckej univerzity v Ružomberku.
Na základe zmluvy o vzájomnej spolupráci budú získavať v tomto roku praktické skúsenosti na detašovanom pracovisku v Levoči študenti Fakulty zdravotníctva Katolíckej univerzity, ktorí sa pripravujú na povolanie v študijnom odbore ošetrovateľstvo. Praxovať budú na viacerých oddeleniach - internom, chirurgickom, doliečovacom, detskom, neurologickom, gynekologicko-pôrodníckom, psychiatrickom a tiež v ambulanciách špeciálnej ambulantnej starostlivosti.
Študenti zvládajú počas praktickej výučby ošetrovateľskú činnosť vo vybraných oddeleniach nemocnice, osvojujú si ošetrovateľské techniky a rozvíjajú komunikačné schopnosti v kontakte s pacientmi, ktorí trpia rôznymi ochoreniami od psychických až po chronické či onkologické. Stretávajú sa aj s pacientmi v terminálnom, teda konečnom štádiu ochorenia a učia sa etickým princípom pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti. Súčasťou praxe je aj vedenie príslušnej dokumentácie.
 

Vyberte región